Ozonapparatuur

Ozon kent talloze toepassingen. De bekendste is vermoedelijk de zuivering van drinkwater. Vroeger gebeurde dit vaak met chloor; tegenwoordig wordt hier steeds vaker ozon voor gebruikt.

De Ozonspecialist bewijst met name in veeleisende toepassingen zijn meerwaarde. Zo werken wij voor grote chemieconcerns, autofabrikanten, brouwerijen, dierentuinen en klanten die actief zijn in de aquacultuur en ruimtevaart. Ook reinigen we vijvers en zwembaden met behulp van ozon. Wij hebben voor elke situatie een passende oplossing.

Turn-key ozonsystemen

Snel aan de slag met uw ozonapparatuur? Na aansluiting van de wateraanvoer en -afvoer zijn onze turn-key ozonsystemen klaar voor gebruik. De ozonapparatuur die wij leveren, is zeer geschikt voor toepassingen waarbij hoge concentraties ozon nodig zijn. Denk aan het wassen van fusten, flessen en kratten, het verwijderen van medicijnresten, etcetera.

Lees verder >

Losse ozonapparatuur

De Ozonspecialist levert diverse soorten ozonapparatuur:

Doe de Ozon-test!
Nieuwsgierig naar het effect van ozon op uw proceswater? Wij bieden u de mogelijkheid om te testen of ozon voor u de gewenste resultaten behaalt.

Optie 1: Batchtest
De snelste manier om het effect van ozon te meten, is met behulp van een batchtest. U levert watermonsters die wij vervolgens met diverse ozondoseringen behandelen. Aan de hand van de resultaten bepalen we welk ozonsysteem voor u werkt.

Optie 2: Pilottest
Bij een pilottest plaatsen we een kleine ozoninstallatie om een deelstroom van uw proceswater te behandelen. Aan de in- en uitvoer van de pilotinstallatie kunnen watermonsters worden genomen en metingen worden verricht. Op deze manier kan op kleine schaal worden getest of ozon voor u de gewenste resultaten oplevert.

Doe de test

Ozon voor desinfectie (biocide toepassing)

Het gebruik van ozon als desinfectiemiddel valt sinds 1-9-2013 onder de biocide verordening (EU) 528/2012 (BPR). Dit betekent dat ozonapparatuur, bedoeld voor desinfectie, gecertificeerd moet zijn. Op dit moment is dit certificeringstraject nog in volle gang. Naar verwachting is dit…

Man onwel door ozon

In Nuenen is een man onwel geworden door blootstelling aan ozon. Het kleurloze gas kwam vrij bij het filteren van water met ultraviolet. Het ongeluk gebeurde bij een fabrikant van machines waarmee door uv-straling water kan worden gedesinfecteerd. Mogelijk is het slachtoffer te…

Ozongat boven Zuidpool onverwachts sterk gegroeid

Het gat in de ozonlaag boven de Zuidpool is onverwachts enorm gegroeid tot de op een na grootste omvang ooit gemeten. Dat hebben wetenschappers van het Duitse onderzoekscentrum DLR met behulp van satellieten vastgesteld. Oorzaak voor de enorme toename zijn…