Reparatie en onderhoud ozonapparatuur

Ozoninstallaties, ozongeneratoren en ozonreactoren hebben met enige regelmaat onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. Voor een betrouwbare werking bevelen wij u daarom aan om uw ozoninstallatie 1 keer per jaar te laten controleren zodat deze optimaal functioneert. Goed onderhoud vermindert ook het risico op dure reparaties.

De Ozonspecialist verzorgt onderhoud, service, revisie en eventuele reparaties aan uw ozoninstallatie. Ook voor onderhoud van door derden geleverde ozonapparatuur kunt u bij ons terecht. Wij beschikken over alle noodzakelijke gereedschappen om metingen uit te voeren aan ozoninstallaties.

Onderdelen op maat

Heeft u een incourant merk of type ozongenerator of ozonreactor? Geen probleem. Wij fabriceren indien gewenst onderdelen op maat. Het ombouwen of opwaarderen van ozonapparatuur behoort eveneens tot onze werkzaamheden.

Mocht u meer informatie wensen over onderhoud, revisie, reparatie of ombouw van ozonapparatuur, neem dan contact op. Reparaties worden doorgaans binnen 48 uur verholpen. Spoedreparaties kunnen (veel) sneller worden uitgevoerd.

ONDERHOUD NODIG?

Wij helpen u graag!

Problemen met uw ozoninstallatie?
Veel ozoninstallaties staan stil vanwege fouten in het ontwerp. Problemen die dikwijls voorkomen zijn:

> het gebruik van een te lage ozonconcentratie
> een verkeerde verhouding tussen het ozonmengsel en de waterflow
> slechte conditionering van toevoergas
> verkeerd gekozen werkdruk
> te kleine ozonreactoren waardoor het merendeel van het opgewekte ozon niet wordt gebruikt

De Ozonspecialist is gespecialiseerd in het oplossen van problemen met en ontwerpfouten in ozoninstallaties. Wij helpen u graag!

IK WIL SERVICE

Laatste ozon nieuws.

Ozon voor desinfectie (biocide toepassing)

Het gebruik van ozon als desinfectiemiddel valt sinds 1-9-2013 onder de biocide verordening (EU) 528/2012 (BPR). Dit betekent dat ozonapparatuur, bedoeld voor desinfectie, gecertificeerd moet zijn. Op dit moment is dit certificeringstraject nog in volle gang. Naar verwachting is dit…

Man onwel door ozon

In Nuenen is een man onwel geworden door blootstelling aan ozon. Het kleurloze gas kwam vrij bij het filteren van water met ultraviolet. Het ongeluk gebeurde bij een fabrikant van machines waarmee door uv-straling water kan worden gedesinfecteerd. Mogelijk is het slachtoffer te…

Ozongat boven Zuidpool onverwachts sterk gegroeid

Het gat in de ozonlaag boven de Zuidpool is onverwachts enorm gegroeid tot de op een na grootste omvang ooit gemeten. Dat hebben wetenschappers van het Duitse onderzoekscentrum DLR met behulp van satellieten vastgesteld. Oorzaak voor de enorme toename zijn…