Ozongeneratoren

Ozongeneratoren zijn er in diverse capaciteiten en configuraties. Eén van de belangrijkste verschillen tussen de diverse ozongeneratoren is de soort toevoergas. Dit kan droge lucht zijn of (nagenoeg) puur zuurstof.

Welk soort toevoergas het meest geschikt is, hangt voornamelijk van de toepassing af. Hoe moeilijker de toepassing en hoe groter de benodigde capaciteit is, des te groter de kans dat zuurstof als toevoergas de beste optie is. In het algemeen geldt dat een gram ozon geproduceerd uit perslucht duurder is dan uit zuurstof.

Hieronder ziet u een tabel met ozongeneratoren die zowel op droge lucht als op zuurstof kunnen werken. Wat direct opvalt, is dat de ozonopbrengst uit droge lucht aanzienlijk lager is dan uit zuurstof.

Ozast ozon generator
ozongenerator-tabel
Ozongeneratoren-tabel
Doe de Ozon-test!
Nieuwsgierig naar het effect van ozon op uw proceswater? Wij bieden u de mogelijkheid om met een kleine ozoninstallatie te testen of ozon voor u de gewenste resultaten behaalt.

Optie 1: Batchtest
De snelste manier om het effect van ozon te meten, is met behulp van een batchtest. U levert watermonsters die wij vervolgens met diverse ozondoseringen behandelen. Aan de hand van de resultaten bepalen we welk ozonsysteem voor u werkt.

Optie 2: Pilottest
Bij een pilottest plaatsen we een kleine ozoninstallatie om een deelstroom van uw proceswater te behandelen. Aan de in- en uitvoer van de pilotinstallatie kunnen watermonsters worden genomen en metingen worden verricht. Op deze manier kan op kleine schaal worden getest of ozon voor u de gewenste resultaten oplevert.

Doe de test

Ozon voor desinfectie (biocide toepassing)

Het gebruik van ozon als desinfectiemiddel valt sinds 1-9-2013 onder de biocide verordening (EU) 528/2012 (BPR). Dit betekent dat ozonapparatuur, bedoeld voor desinfectie, gecertificeerd moet zijn. Op dit moment is dit certificeringstraject nog in volle gang. Naar verwachting is dit…

Man onwel door ozon

In Nuenen is een man onwel geworden door blootstelling aan ozon. Het kleurloze gas kwam vrij bij het filteren van water met ultraviolet. Het ongeluk gebeurde bij een fabrikant van machines waarmee door uv-straling water kan worden gedesinfecteerd. Mogelijk is het slachtoffer te…

Ozongat boven Zuidpool onverwachts sterk gegroeid

Het gat in de ozonlaag boven de Zuidpool is onverwachts enorm gegroeid tot de op een na grootste omvang ooit gemeten. Dat hebben wetenschappers van het Duitse onderzoekscentrum DLR met behulp van satellieten vastgesteld. Oorzaak voor de enorme toename zijn…